Karlslund – az év díjnyertes tapétája egy svéd tapéta lett

Az ELLE Interiör magazin minden évben kiosztja az év dizájn díjait több kategóriában.

2012-ben az ELLE  INTERIÖR DESIGNPRIS nyertese “Az év tapétája” kategóriában a svéd Borastapeter gyár  Karlslund tapéta kollekciója lett. A kollekció tervezője Hanna Wendelbo-Hansson.

Hanna Wendelbo-Hansson (jobbra) a díjátadón

A katalógus utazás a térben és az időben. A kíváncsi európai ember szeret letűnt korokban felbukkanni és elmerülni a sejtelmes 1700-as évek pompás palotáinak szobáiban. Hallani a suhogó abroncs szoknyák zizzenését, az éjszakai inasok csoszogását, a falakon gyorsan mozgó árnyékokat ahogy világítanak gyertyatartóikkal, és ledér táncot lejtenek a festett falakon, és a mintás falkárpitokon.

Gyönyörű virágminták a 1782-ből.

Francia barokk Finnországban, sajátos színekkel a havas téli estéken az 1800 évek közepéről.

Udvarházak mintái az 1800 as  évekből.

Feltörekvő polgárság új szemlélettel, a kapitalista fejlődés megindulásával új mintákat követelt magának az 1880 évektől.

1900 tól megindul a jugendstil az építészetben és a design-ban, reagál a régi tradiciókra és kedvelt mintái lesznek a XX. század villáinak, polgári lakásainak.

A tapéták megjelenése előtt a falakat festették, vagy festett, szőtt kárpitokat feszítettek ki a szobák falára.

Hanna Wendelbo-Hansson interiör zsenialitása abban van, hogy a régi korok felületeit átmentette a modern falburkoló rendszerekbe, a tapétába,  és textilekbe. Ezzel a munkájával kitárta az évszázadok érzéseinek mintáit és a  tapétákon keresztül a modern fogyasztó falára helyezte őket. A tapéták felületén közelről látszik a sablonnal festett mintákon a kézművesek keze nyoma, ahogyan színenként készültek a falak. Karlslund tapétákkal tapétázott szobákban érződik a friss munka illata,és a felidézett évszázadok átütő világa. BORASTAPETER tapétagyár kiváló terméket gyártott az igényes fogyasztók számára. A tapéta alapanyaga egészségtudatos növényi rost, gyapot tartalmú (vlies) tapéta.

Hanna Wendelbo-Hansson háromgyermekes interiör munkáinál ki kell emelni még az igényes LILLEBY KIDS gyermekkatalógust.

Üzletünkben  (www.tapetauzlet.hu) megtekinthető és rendelhető az ELLE INTERIÖR DESIGNPRIS 2012 győztes  tapéta katalógusa a KARLSLUND Magyarországon.

Karlslund

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*