Tapétázási munkák – 3. A fal alapozása

alap

A tapétázásra kerülő fal előkészítésének utolsó művelete a falfelület alapozása. Erre azért van szükség, hogy a fal repedéseibe beszívódó alapozó anyag megkössön a hajszálcsövekben, és egyenletes szívóképességet biztosítson az egész felületre. E fontos technológiai lépés következtében a repedésekbe beszívódó, megkötött alapozó réteg megakadályozza, hogy a falfelület elszívja a tapétaragasztóból a vizet, ezzel biztosítja a tapéta tökéletes tapadását a falakon.

alapozoAjánljuk a falak alapozásához a METYLAN ALAPOZÓT.

A koncentrátumot 1:1 arányban kell hígítani. Ahol erősen szív a fal pl: épületgépészeti vezetékek helyén, (mivel  vastagabb a vakolat) ott szükséges az alapozás megismétlése.

Megjegyzés: A falak alapozásához a Metylan tapéta ragasztókat megfelelő hígítási arányban is lehet felhasználni. A doboz oldalán az előkenés címszó alatt megtalálható a keverési arány, amely a szárazanyag tartalom és a vízmennyiség arányát tartalmazza. Mindig a kimért hideg vízbe öntjük a szárazanyag tartalmat, és rövid ideig keverjük az utasításnak megfelelően mint az instant kávét.

Tapétázni a fal alapozása után teljes száradást követően legalább egy óra elmúltával lehet. A tapétázást megelőzően a falak száradása alatt lehet foglalkozni a szoba mennyezetének festési munkálataival.

Ökölszabály: a festési munkákat a mennyezet festési munkáival kell kezdeni!

Jó munkát, jó alapozást kívánunk!

Folytatjuk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*