Tapétázási munkák – 2. A vakolat javítása

A tapétázás első lépéseit elolvashatja ITT.

glettelés

A letisztított falakat a tapétázás előtt át kell vizsgálni. fal A felületi szennyeződéseket olajos foltokat, rozsdát, kormot, kalapács, spakli, csiszoló papír segítségével távolítsuk el. Ha nincs szükség ezeknek a szennyeződéseknek vakolattal együtt történő eltávolítására, akkor alapozó festék, szigetelő anyag, festék ráfestésével különítsük el a szennyeződést a tapétától.

moldy-wall

Jó tudni!
A penész eltávolításához használjon penész eltávolító folyadékot. Penészes falak esetén a kiváltó okot kell megszüntetni! Ezek lehetnek hőhíddal kapcsolatos dolgok, vagy szellőztetési hiányosságok.  Összetettebb probléma esetén kérjen építésztől szakmai tanácsot.

 A feltáskásodott, fellazult felületeket szintén távolítsuk el.

Az épületgépészeti vezetékek helyét és a mélyedéseket javított mészhabarccsal javítsuk ki, ezzel a nagyobb sérüléseket eltüntetjük a tapétázandó falakról. A kisebb lyukakat és sérüléseket, hézagokat gipsz alapú javító anyaggal javítsuk ki.

cereplaszta A felület finomsimításához javasoljuk a CEREPLASZTA termék használatát.

Az első réteg glettanyag felhordása után várjuk meg a felület teljes száradását. Ezt követően először durva, majd finom csiszoló papírral lecsiszoljuk a felületeket.

A második réteget glettvassal rágletteljük az első rétegre, amelyet száradás és szilárdulás után vékonyan lecsiszolunk.

A pozitív sarkok megvédése érdekében alkalmazzunk fém él védőket. Ezek nagyon praktikus dolgok mert a sarkokban levő egyenlőtlenségeket eltünteti, segítségével könnyen gipszelhetjük egyenesre a falsarkot.

Folytatjuk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*