TAPÉTÁZÁSI MUNKÁK – 1. A régi tapéta eltávolítása, a fal előkészítése

A tapétázásunk megkezdése előtt célszerű a régi falon levő tapétát alaposan megvizsgálni.
A CMC-vel, csirizzel és egyéb régi ragasztókkal rögzített tapéták a meszes vakolattal történő hosszú évekig tartó kapcsolatuk következtében elveszítették a ragasztó képességüket. Nem képesek az új tapétát elválás nélkül hosszú évekig magukon hordani, ezért célszerű a régi tapéta eltávolítása.

pic2 A tapéta eltávolításához a METYLAN TAPÉTALEOLDÓT ajánljuk.

tapetaleoldo

A Metylan tapétaleoldó folyadék általában 0,5 literes kiszerelésben kapható. Könnyűszerrel eltávolítja a régi enyves festéket és a tapétákat. A bontási feladatoknál a használata következtében sérülés mentes marad a falszakasz felülete. Egy flakon tartalma 100-200 m2 tapéta eltávolítására elegendő. Az oldáshoz szükséges keverési arányokat a tapétaleoldó flakonjának az oldalán találja. A METYLAN TAPÉTALEOLDÓ FOLYADÉKOT korongecset, teddy henger, ecset segítségével lehet a felületre felvinni.

 

A leoldó felvitele előtt sündisznó hengerrel, drótkefével, csiszoló papírral, sniccerrel érdesíteni kell a felületet a szükségletnek megfelelően úgy, hogy a tapétaleoldó behatolhasson a régi tapéta felülete alá, ahol az feloldja a régi tapéta ragasztót. Többrétegű tapéta esetén célszerű többször  beitatni a régi felérdesített tapéta felületeket. A benedvesített, beitatott tapétákat felülről lefelé könnyen lehet eltávolítani spakli segítségével.

tapéta eltávolítása

Fal előkészítése azt jelenti, hogy az eltávolított tapéta és a régi festékrétegek lekaparása után a falfelületet gletteljük, a sérüléseket kijavítjuk, csiszoljuk és Metylan alapozóval alapozzuk.

előkészítés-0 előkészítés-1
előkészítés-2

Az alapozást-előkenést lehet a tapéta típusának megfelelő tapétaragasztó  hígított oldatával is végezni. A használati utasítás a doboz oldalán megtalálható.

FONTOS: először mindig kimérjük a megfelelő vízmennyiséget és ehhez öntjük a ragasztót! ragasztó bekeverése

 

folytatjuk…

Egy hozzászólás a(z) “TAPÉTÁZÁSI MUNKÁK – 1. A régi tapéta eltávolítása, a fal…” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Tapétázási munkák – 2. A vakolat javítása | Gondolatok a tapétáról, poszterről, öntapadóstapétáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*